VOUWKARTON

Vouwkarton, eindeloze mogelijkheden voor verpakkingen

 BoardBox

Vouwkarton kenmerkt zich door sterkte en stevigheid die ontstaat door de productopbouw van meerdere lagen. Daardoor biedt het zowel bescherming bij transport als gebruiksgemak voor de consument. De bovenste laag is doorgaans voorzien van een coating, waardoor het geschikt is voor diverse druktechnieken. Vouwkarton kan op vele manieren vormgegeven worden door de uitstekende verwerkbaarheid op het gebied van stansen, vouwen en verlijmen.

 

Met het aanbrengen van veredelingen kan men van vouwkarton hoogwaardige verpakkingen maken, door het bijvoorbeeld te voorzien van foliedruk, präg of laminaat. Verpakkingsontwerpers kunnen met de mogelijkheden van vouwkarton zowel functionele als ook creatieve verpakkingen ontwerpen. Vraag ook naar onze BoardBox, een nieuwe en unieke kartoncollectie met toepassingsoverzicht, monsters en plano bedrukte vouwdoosjes.

 

IPP biedt de keuze uit diverse vouwkartonsoorten:

gestreken gebleekt sulfaatkarton

(on)gestreken ongebleekt sulfaatkarton

gestreken vouwkarton met witte achterzijde

gestreken vouwkarton met crème achterzijde

gestreken vouwkarton met grijze tussenlaag en witte/crème achterzijde

gestreken vouwkarton met grijze achterzijde

grijskarton

speciale producten voor kartontoepassingen

 

 

 

U kunt vouwkarton onder andere inzetten voor verpakkingen van cosmetica, parfums, levensmiddelen, multimedia, farmacie en toepassingen in de groene sector. Maar ook voor grafische toepassingen zoals boekomslagen, wenskaarten en menukaarten is vouwkarton een uitstekende productkeuze. Bel of mail met onze specialisten voor advies over het beste vouwkarton voor uw toepassingen.