Meet the Team | Yves Stiers

“We werken met open en eerlijke communicatie, en richten ons op de lange termijn.” 

 

 

Yves begon in juni 2023 als salesmanager voor IPP Packaging Materials in België en Frankrijk in het Vouwkarton team. Jaren geleden – toen hij voor een kartonverwerker werkte – raakte hij verslingerd aan karton. Na een kleine zijsprong te hebben gemaakt naar palletpooling, is Yves weer terug in de verpakkingsmaterialen – waar hij thuishoort. Op dit moment verdiept hij zich in alles waar IPP voor staat. We vroegen Yves naar zijn plannen voor de toekomst.  

 

Als hij niet aan het werk is, brengt Yves zijn tijd in en rond zijn huis in Leuven door. Hij beantwoordt de dagelijks gestelde vraag ‘Wat eten we vandaag?’ door te koken voor zijn vrouw en twee zoons. Standaard Belgische gerechten doordeweeks en iets speciaals in het weekend. Naast koken en lekker eten houdt Yves van een goede wandeling. Onlangs wandelde hij – samen met zijn vrienden – 55 km tijdens een evenement in Leuven.  

 

Blij om terug te zijn  

Yves ontmoette Jeroen Kuiper lang geleden. Hij werkte voor een kartonverwerker en Jeroen kwam namens IPP langs voor een sales pitch. Na 18 jaar bij dit bedrijf te hebben gewerkt – en 45 jaar te zijn geworden – had Yves een moment van bezinning en besloot dat het tijd was voor iets nieuws. Hij vond een baan in palletpooling. Leuk weetje; dit bedrijf heette ook IPP… Hij werkte er drie jaar toen hij Jeroen weer tegenkwam. Toen ze eenmaal over verpakkingen begonnen te praten, raakte Yves weer enthousiast. “Als het ‘verpakkingsvirus’ je eenmaal te pakken heeft, kom je er moeilijk vanaf”, legt Yves uit.   

 

Jeroen en Yves hielden contact en toen IPP op zoek was naar een salesmanager voor het kantoor in België, bood Jeroen hem deze functie aan. Yves is blij weer terug te zijn in de wereld van karton en verpakkingen.  

 

Omdat Yves de kneepjes van het vak nog aan het leren is, brengt hij veel tijd door op het kantoor in Antwerpen. “Ik vind het leuk om naar kantoor te gaan en samen te zijn met mijn collega’s. In teamverband ergens aan kunnen werken is een dankbaar onderdeel van mijn werk en erg belangrijk voor mij”, zegt Yves. In contact blijven met IPP-collega’s uit de andere landen is iets uitdagender, maar veel makkelijker sinds de introductie van Teams. “Natuurlijk is face-to-face altijd beter, ook met klanten. Je kunt dieper op dingen ingaan. Gesprekken via Teams zijn vaak zakelijker, er is niet veel tijd en ruimte voor een persoonlijke touch”, legt Yves uit.  

 

Open en eerlijke communicatie  

Op dit moment besteedt Yves zijn tijd vooral aan zichzelf voorstellen aan zijn klanten en het leren kennen van hun zakelijke behoeften. Goed contact met alle klanten en het opbouwen van langdurige relaties, is voor Yves het meest bevredigende deel van zijn baan. De komende maanden zal hij veel onderweg zijn om IPP te vertegenwoordigen door bestaande en potentiële klanten in België en Frankrijk te bezoeken.  

 

“Als ze karton nodig hebben, wil ik de eerste zijn aan wie ze denken en moeten ze me bellen”, zegt Yves. “Ik ben gespecialiseerd in vouwkarton. Maar ze mogen me benaderen voor elke vraag of advies, of als ze een bestelling willen plaatsen.” En natuurlijk is er een volledig IPP-team in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, dat veel kennis en expertise in huis heeft. “Bel ons gewoon even”, gaat Yves verder, “we luisteren naar je behoeften en geven het best mogelijke advies. We werken met open en eerlijke communicatie en richten ons op de lange termijn. Dat vind ik belangrijk.” 

 

 

Neem contact op met Yves Stiers 

+32 496 772 772 

yves.stiers@ipp-pm.com 

LinkedIn  

  


 

Artikel gepubliceerd op: 

 

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.