Koffiefilterpapier

koffiepasFilterpapier voor food & beverage

 

 

IPP vertegenwoordigt hoogwaardig filterpapier van Glatfelter in de Benelux. Wij zijn specialist in filterpapieren voor koffiefilters, theezakjes en andere food toepassingen. Glatfelter is één van ’s werelds belangrijkste en gespecialiseerde producenten van filterpapier en marktleider voor koffie- en theefilterpapier. De producten kenmerken zich door een uitstekende verwerking op vol-geautomatiseerde verpakkingsmachines op grote snelheden.

 

 

Koffiefilterpapier

Deze range bestaat uit een range van heat- en non-heat sealable koffiefilterpapieren voor harde bonen, zachte pads, zakjes, tasjes en capsulefilters. Onze koffiefilter papieren zorgen voor een optimaal brouwproces door een optimale smaakoverdracht van de koffiebonen onder druk van pressie en hitte.

 

Tevens zorgt het ook in individueel gesealde koffieverpakkingen dat de smaak optimaal blijft (filterpapier is smaakneutraal). Een andere belangrijke eigenschap is het behoud van de fijne koffiedeeltjes (retentie), zodat deze niet in de kop verdwijnen. De supersterke abaca vezel zorgt hiervoor.

 

Heat Sealable koffiefilterpapier

  • Heel sterk op het sealing punt en uitstekende snijverwerking door combinatie van natuurlijke en synthetische vezels. Bevat een filterlaag en sealinglaag.
  • Filterlaag bestaat uit een combinatie van abaca vezels, houtpulp en cellulosevezels, ontwikkeld voor een zo optimale werking
  • Sealinglaag kan variëren in samenstelling en kunnen gemaakt zijn van een polyethyleen mix met copolymeren, polypropyleen gemixt met copolymeren of 100% polypropyleen

 

Non-Heat Sealable koffiefilterpapier

  • Enkellaags van 100% natuurlijke vezels
  • Cross-dimensionale stabiliteit
  • Dimensional stability.
  • Krimpgemak

 

 

Wilt u meer informatie over filterpapier of wilt u vrijblijvend monsters of prijzen ontvangen? Bel of mail met één van onze specialisten.