Koehler’s Flexible Packaging Paper exclusief bij IPP

Met veel enthousiasme maken wij bekend dat Koehler Paper IPP gekozen heeft als partner voor het exclusief vertegenwoordigen van hun Flexible Packaging Paper in de Benelux.

 

 

Al ruim 210 jaar is Koehler Paper, onderdeel van de Koehler Group, gespecialiseerd in het maken van papier. Het onafhankelijke familiebedrijf telt nu 5 fabrieken in Duitsland. Ze produceert jaarlijk ruim 500.000 ton (speciale) papiersoorten met state-of-the-art technologieën en machines. Koehler distribueert haar papieren naar meer dan 120 landen wereldwijd. In 2016 startte een nieuw opgerichte divisie, Koehler Innovative Solutions, met de zoektocht naar een papier dat plastic kan vervangen. Dit resulteerde in 2018 in een nieuwe productdivisie: Flexible Packaging Paper. In de fabriek in Kehl vervaardigt Koehler duurzame verpakkingspapieren die voorzien worden van innovatieve barrières.

 

Eckhard Kallies, Hoofd Flexible Packaging Paper, zegt over de samenwerking: “IPP has more than 40 years of experience selling paper, board and plastic solutions for packaging and labels in the Low Countries. This know-how is of great value to us, as the packaging market is currently undergoing a massive change towards a greater use of paper as a packaging solution.”

 

 

NexFlex® Flexible Packaging Paper

IPP levert, exclusief in de Benelux, de Flexible Packaging Papers. Deze NexFlex® product range is Koehlers link naar de toekomst. Het biedt innovatieve en betrouwbare papieren die geschikt zijn voor heel diverse toepassingen. Zowel primaire verpakking – in direct contact met voedsel – als secundaire verpakking. Met duurzame coatings die migratie van onder meer vet, geur, minerale olie, gas en binnenkort ook waterdamp tegengaan. Uniek is de perfect sealbare variant van dit barrierepapier, wat het geschikt maakt voor verpakkingsvormen als pouches, flowpacks, wraps, lidding en meer. De innovatieve materialen van Koehler bieden de oplossing voor de alsmaar groeiende vraag naar duurzame verpakkingsmaterialen.

 

 

Jeroen Kuiper, directeur IPP, voegt toe: “Steeds meer klanten zijn bereid om producten met een duurzame verpakking te kiezen. Om die reden nemen veel brandowners hun verpakkingsdesign nu onder de loep, op zoek naar mogelijke verbeteringen. IPP helpt ze bij deze zoektocht. We combineren een brede range aan producten met verregaande kennis op het gebied van verpakkingsmateriaal. Wij verwachten aan veel van onze klanten met de Flexible Packaging Papers van Koehler een perfecte oplossing te kunnen bieden voor hun verpakkingsvraagstuk. We zijn dan ook enorm blij met het vertrouwen dat Koehler heeft in IPP.”

 

 

Meer weten over de innovatieve barrière papieren van Koehler? We vertellen je er graag alles over!

 

Neem nu contact op!

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.