FSC® & PEFC

 

Binnen ons netwerk zijn wij altijd op zoek naar duurzame materialen om milieubewuste alternatieven te bieden voor verpakkingen en labels.

 

 

Om verantwoord bosbeheer te stimuleren en zo een bijdrage te leveren aan de zorg voor onze natuur, is IPP sinds 31 juli 2015 FSC® gecertificeerd. Ons assortiment bevat onder meer FSC® kwaliteiten in papier en karton die bijdragen aan een bewuste en duurzame materiaalkeuze.

 

Download het FSC® certificaat van IPP (NL).

 

Ook heeft IPP Packaging Materials Nederland sinds 8 mei 2023 een PEFC-certificering. Ook PEFC ziet toe op verantwoord en duurzaam bosbeheer. Het beschermt kwetsbare bosgebieden en bossen met een hoge natuurwaarde. En het ziet erop toe dat het kappen, in gebieden waar dit is toegestaan, gebeurt onder streng toezicht met oog voor bosbehoud, biodiversiteit en het herstelvermogen van het bos. Voor iedere geoogste boom wordt een nieuwe boom teruggeplant.

 

PEFC werkt op nationaal niveau met lokaal georganiseerde deskundigheid, eigendom en betrokkenheid.PEFC werkt met een Chain of Custody. Dit is een systeem dat de herkomst van een product, door het volledige productieproces heen, tot aan de grondstof (de boom) kan traceren. Nu IPP het keurmerk voert, blijft de keten in tact voor de PEFC gecetrificeerde materialen die wij verhandelen.

 

Download hier het PEFC-certificaat van IPP.

 

 

Bij een aanvraag of order proberen wij aan uw wensen te voldoen en vertellen we graag wat de mogelijkheden voor certificering zijn.