Klabin

 

Klabin is de grootste en meest sustainable producent en exporteur van verpakkingsmaterialen in Brazilië.

 

Het bedrijf bestaat al meer dan 120 jaar en heeft op dit moment 22 fabrieken in Brazilië en één in Argentinië. In 2023 rondde Klabin de tweede fase van het Puma II-project af, dat de bouw van 6 pulplijnen, een papiermachine en een kartonmachine omvatte. De kartonmachine, de ‘PM28’, verhoogt de productiecapaciteit met jaarlijks 460.000 ton extra virgin fibre tot 1,3 mln ton kraft karton.

 

Klabin heeft een hoge standaard in duurzaamheid. Ze bezitten 719.000 hectare bos, waarvan 42% beschermd inheems bosgebied en 356.000 hectare verantwoord plantage gebied. De fabrieken draaien voor meer dan 90% op energie van hernieuwbare bronnen. Ze brengen nog ieder jaar het waterverbruik omlaag en zijn actief bezig met het verminderen van de uitstoot van CO2. Lees meer over Klabin op hun website.

 

 

Naast liners voor de golfkartonindustrie, heeft IPP de 100% virgin fibre kraft kartons van Klabin in haar assortiment:

 

    • Klafold®  kraft karton met uitstekende stijfheid en printkwaliteit, die ook vocht- of vetwerend geleverd kunnen worden
    • Klamulti®  carrier board voor drankenkartons en multi-packs met een hoge scheurvastheid
    • Klacup® Natural Kraft karton met een natuurlijke look, speciaal ontwikkeld voor de bowls en bekers markt. Ook verkrijgbaar met barriere zonder polyethyleen of voorzien van PE.

 

Datasheets zijn eenvoudig aan te vragen via cartonboard@ipp-pm.com.

 

IPP vertegenwoordigt Klabin in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. We leveren de kwaliteiten direct vanaf de fabriek of op maat gesneden vanuit ons snijcentrum in Nederland.