• nl
 
IPP | DUURZAME MATERIALEN BIJ IPP - IPP
4022
post-template-default,single,single-post,postid-4022,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

DUURZAME MATERIALEN BIJ IPP

De markt blijft volop in beweging wanneer het gaat om duurzame verpakkingen. Steeds meer brand owners gebruiken materialen die passen bij verantwoord omgaan met mens en milieu. IPP ziet daar als materialenspecialist een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Voor de verwerkende industrie, onze klanten, is de inzet van duurzame materialen niet direct een voordeel wanneer het gaat om het verwerkingsproces en materiaalkosten.

Bij IPP krijgt u advies over de verwerking en brengen we u graag op ideeën om op een efficiënte manier duurzame materialen in te zetten.

 

Vouwkarton

Op het gebied van karton voor verpakkingen wordt nog vaak gekozen voor een vouwkarton met PE coating. Toch kunt u eigenschappen als vochtbestendigheid en direct voedselcontact ook op een andere manier bereiken. IPP biedt vouwkarton voorzien van een  composteerbare coating, waarmee u een duurzame oplossing heeft voor voedselverpakkingen. De coating is composteerbaar en u blijft op deze manier bij een mono-materiaal voor uw verpakking. Ook het SUS karton Kraftpak, een ongebleekt bruin vouwkarton, is een product wat voldoet aan diverse duurzame standaarden.

 

Folie

Voor folieverpakkingen is de markt ook volop in beweging. Daar is vaak de mogelijkheid voor een folie als mono-materiaal met eigenschappen die het geschikt maken voor food verpakkingen, zodat het product gemakkelijk te recyclen is. IPP heeft vele mogelijkheden voor verpakkingsfolies, van lamineerfolies tot tray folies. Maar de ontwikkelingen op het gebied van biofolies staan zeker niet stil. IPP biedt met Bioska een biologisch afbreekbare folieoplossing voor diverse doeleinden, van tasjes tot verpakkingen.

 

FSC®FSC logo IPP

Om verantwoord bosbeheer te stimuleren en zo een bijdrage te leveren aan de zorg voor onze natuur, is IPP sinds 31 juli 2015 FSC® gecertificeerd. We kunnen u bedienen met allerlei FSC® kwaliteiten in papier en karton om zo samen bewuste en duurzame keuzes te maken in het gebruik van materialen. Klik hier om het FSC® certificaat van IPP te downloaden. Binnen ons netwerk zoeken we altijd naar duurzame materialen om milieubewuste alternatieven te bieden voor grafische toepassingen en verpakkingen.

 

Wilt u meer weten over duurzame materialen voor verpakkingen? Neem contact op met één van onze specialisten.

 

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.