De Brilliant Thoughts van IPP

Een notitieblok in een modern jasje.

 

 

 

Heemstede, februari 2020

Tekst: Evelyn Kuiper

 

Evelyn Kuiper is als mededirecteur van IPP onder andere verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. In deze blog schrijft ze over het ontwikkelen van een give-away, een interessant project waar materiaal en design elkaar uiteindelijk vinden in een prachtig resultaat.

 

Eén van de kernservices van IPP voor de toekomst is de IPP Converting Service. Deze service bestaat uit het snijden, coaten, lamineren en extruderen van papier en karton. Zo snijden wij bijvoorbeeld jumborollen karton en papier naar uw gewenst formaat in vellen en rollen. De introductie van de IPP Converting Service wilden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

 

In mijn zoektocht naar een goede ontwerper kwam ik in contact met Anouk Pruim, een freelance grafisch ontwerpster. Anouk heeft ervaring met verpakkingsontwerpen en denkt op een hele creatieve manier mee in het hele proces.

Brilliant Thoughts

Het Brilliant Thoughts notitieblokje

 

Spelen met design en functionaliteit

We wilden een item maken met vouwkarton als basismateriaal en met een onderscheidende uitstraling. Het moest er dan wel zo gaaf uitzien dat je het graag op je bureau wilt hebben staan, een soort collectors item dat je graag wil hebben. Anouk heeft een notitieblokje bedacht en in haar design gebruik gemaakt van rainbow folie, wat je nu ook heel erg terug ziet in mode en interieur. De notitieblokjes vullen we dan af met kleine uncoated gesneden kartonvellen (als knipoog naar onze converting service). Door middel van een insnede kun je de kartonvellen er gemakkelijk uithalen. Een onderscheidend design dat ook functioneel is. Tevens kan het deksel gebruikt worden als pennendoosje. Zo heeft het doosje een dubbele functionaliteit. Het leuke met vouwkarton is dat je met design en bewerkingen een wow-effect kunt creëren. De materiaalkeuze voor het doosje is gevallen op MetsäBoard Prime FBB Bright 280 g/m². Dit is een GC1 karton met een hoge opdikking, uitstekende grafische eigenschappen en zeer geschikt voor nabewerkingen zoals pregen en lamineren. De inlegvelletjes zijn van MetsäBoard Natural FBB 175 g/m², een ongestreken vouwkarton met een mooie natuurlijke uitstraling.

 

De Brilliant Thoughts

Om onze klanten te inspireren, is het doosje middels een preeg voorzien van de tekst ‘BRILLIANT THOUGHTS’. Zo kan de gebruiker zijn of haar briljante gedachten opschrijven op onze kartonnen notitievellen. De combinatie van de folie, de preeg en het ontwerp geeft het doosje de wow-factor en maakt het naar onze mening een item die je ook graag op je bureau wil hebben staan.

 

Als IPP willen we blijven innoveren, zowel in materialen als services. We willen waarde creëren voor onze fabrieken én onze klanten. De IPP Converting Service past in deze strategie.

 

 

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.